Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-12-2011, 09:01 PM   #43 (permalink)
vittoria è nostra
Yüzbaşı
 
vittoria è nostra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Bulunduğu yer: İstAnbul
Mesajlar: 501
Tesekkür: 9,013
553 Mesajinıza toplam 1,445 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
vittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to allvittoria è nostra is a name known to all
Standart Cevap: kitap okumayı sevenlere müjde 1000 kitabı aynı anda indir!!

yanlış anlaşılma olmasın ben buraya e-kitapları yükleyen arkadaşı yadırgamıyorum. sadece 1000 kitap denilince bir nebze benim içim sızladı. onu belirtmek istedim. ben şu şekilde karşılaştırmak isterim bu kitap yada ağaç kullanılarak basımı yapılan kağıtlardan oluşan bilgi bankalarını:

e-kitap: ben bu kısmı başlı başına ikiye ayırıyorum. birincisi yazarın yada yayınevının bılgısı dahılınde kıtabın e-books şeklinde satılması örneğin bir d&R gibi bunda hem yazar kazanır hem okuyucu. ve emek bir şekilde karşılığını bulmuş olur.
ikincisi ise illegal yollardan kitabın nete aktarılması bu şuana kadar zaten ortada dolaşan pdf lit vb. dökümanlardaki kitaplar. bunların tam olarak ne yazara ne de okuyana yararının dokunduguna inanıyorum. emeğının kaşılıgını alamaz bir kere yazar ve okuyucuda metnın uzerinde oynama yapılıp yapılmayacagından ve kitabın gerçeği ile birebir aynısı olup olunmayacagını bilemez. ki netten okudugunu tavsıye etsen kac yazar belkı ıcındekı bılgıde yanlıslıklar ve yanlıs yonlendırmede bulunucaz.

birde dezavantajlarından bahsetmek isterim ilki asosyelleşme bilgisayar bilgisayar nereye kadar. bu e-kitapların birde şöyle bir kritik durumu olduğunu düşünüyorum: bu kitapları okumamızın imkanı hertürlü teknolojiden geçiyor. bilgisayarlar, laptoplar, kitap okuyucuları.. bu kitapları barındırdığımız cdler, dvdler, harddiskler.. bütün bunların bozulması ve içindeki bilgilerin kaybolması çok kolaydır. elektrik kesilir aniden yanar, kırılır, virüs girer belgeleri kurtaramazsın, yada yanlışlıkla silersin vs. dvd-cdler çizilir yada kırılır okunamaz duruma gelebilir bir şekilde.

kitap: bence kitap şeklinde basımı yapıldığında her türlü yararı var ve daha garantili geliyor bana göre. bir kere yazarda okuyanda kazanıyor ve emek karşılığını buluyor vicdanımız rahat oluyor. hadi alma imkanımız olamadı kütüphane vs gibi yerlerden temin ettik. bununda sakıncası yok bence dışarıda bandrolsuz alınmasından daha iyidir. kütüphanelerde bandrolsuz urun bulunacagını sanmıyorum. tum urunler bandrolludur ve sen ıcındekını okuyarak bılgıyı almıs emegın karsılıgını bırsekılde bırılerıne tavsıye ederek vermıs oluyorsun. he birde zaten yazarların amacının her bıreye kıtap satmak oldugunu zannetmıyorum zaten bellıdır sayılar bır kıtap ılk cıktıgında 10bin satar kimi 50bin kimisi 200bin bile satar hatta bir kaç basımı bıle yapılabılır peşpeşe. ama ne kadar basımı yapılırsa yapılsın dünyadakikişi sayısına ulaşamaz sırf Türkiye de 75milyon kişi varsa zaten basılan mebla sırf bizim ülkeye yetmez. elbette bu nedenle bir kitap elden ele dolaşacak, bu bir paylaşımdır insanlarla iletişimi geliştirir hem. ama netten illegal yol ile yayılmasını anlamıyorum. guvenılır değil.

gelelim kitapların dezavantajlarına başlıca olanı zaten ağaçların kesilmesine sebep olması.

ama ben bunda da kitaba kadar ağaçlardan oluşturulan bir sürü madde sayabilirim: başlı başına yemek ve ders çalışma masalarımız, mobilyalarımız tahtadan olmak zorunda değil. tahta kullanılmayan imalatlarıda mevcut bunların. ve kitaplara nazaran eğer kısıtlanacak basımlar varsa bence gazete ve dergidir. bir dünya çeşit çeşit gazete olacağına bir gazete basılsın haberlerin hepsi orada yazsın. yada dergıler olabılır e-books seklinde d&rlarda satılabılır. cunku bir kitap her yıla yarar saglar ancak bır dergı doneme hıtabendır dıye dusunuyorum. mesela kurşun kalemler bunların uçluları yada diğer çeşitli bir sürü türü mevcuttur. bir dünya ev apartman inşa ediliyor. daire içi oda kapıları vs tahta olmak zorunda değil. başka madde üretilsin, plastiğini yada başka meretini kullansınlar bunlarda mümkün. ve kitaptan yapılacak ağaç tasarrufunun kat ve kat fazlası kazanılır diye düşünüyorum.

şunu belirtmemde de fayda var hani ömrü hayatımda hiçmi bilgisayarda kitap okumadım? elbette okudum. birzamanlar çok okudum ama birsüre sonra güvensizlik geldi. dogru degılmı gerçeği ile aynı mı? vs. şuan çok acil o bilgiye ihtiyacım yoksa kitaptan ulaşmaya çalışıyorumama tabii kitap şeklinde bulamazsam ekitaplardan yararlandığım olabiliyor çok nadiren.

ben genelde istanbulda olmanın avantajı ile d&r lar kitap yayınevleri gibi satış noktalarından yada kitapçılardan gerek ikinci el kitap satan dükkanlardan (mesela hem orjinal hem özel indirimli punto etiketli kitaplar). kütüphaneler vs den yararlanabiliyorum oldukça. he birde şükürler olsun fuarlar eklendi buna yılda bir kere ve bir hafta müddetle yapılan fuarlarda yayınevleri %20 %40lara varan indirimler saglıyorlar.

amaan nede çok yazmışım işin özü herşeye rağmen KİTAP OKUMAK ÇOK GÜZEL BİRŞEY:)


Alıntı:
eT HO win US AND Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aman da sweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet üstüne mi alınmış :)

ben genel olarak bahsediyorum

bence kitabı satın almak en mantıklısı ..

emek yönünden ..

neyse :) .. nasıl isterseniz öyle yapın düşünceLerimi söyledim ben

sweeeeeet

heyyy nickin değişmişş süper olmuş buarada mavide umut anlamındadır ya hani tam uymuş rengide:))


Alıntı:
sweeet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Süperegom ağır bastı "Janerim bana ne der?" dedi :D. Evet yorumunu ilk okuduğumda biraz tedirgin hissettim kendimi. Sonra suçlu gibi susmayı değil düşüncelerimi paylaşmayı seçtim ben de o kadar. :) Param varsa kesinlikle o kitabın kütüphanemde olmasını tercih ederim zaten. Ayrıca kütüphaneleri, neyin ne olduğunu bile kütüphane memurlarını çok severim. Keşke herşey hayallerini kurduğumuz gibi ideal olsa. Ama idealliğin hayalini kurmaya devam ediyorum.
işte ben o insanlara hayranım sweet:)) her kitabın yerini nasıl bilebiliyorlar dimi.. her seferinde bir şaşkınlık bu kadarda olamaz diyorum. ama oluyor. ben evde eşyamı bulamaya durayım onlar koskoca kütüphanede hangi kitabın hangi dolapta kaçıncı rafta oldugunu anında biliyorlar:))
vittoria è nostra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla