Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-12-2011, 07:37 PM   #40 (permalink)
sweeet
Administrator
 
sweeet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2009
Mesajlar: 4,053
Tesekkür: 19,481
3,779 Mesajinıza toplam 10,280 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
sweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to beholdsweeet is a splendid one to behold
Standart Cevap: kitap okumayı sevenlere müjde 1000 kitabı aynı anda indir!!

Ben e-kitap a karşı değilim. Çünkü kitabı satın alma meselesi bütçe ile ilgili ucuz alıcam diye korsan alınacağına bence de en azından internetten okumak daha iyi. E-kitap indirmesek bile zaten bir sürü şey okuyoruz internet üzerinden ve bilgiye ulaşabiliyoruz bir şekilde. Kimin bundan ne kazancı var bilmiyorum. Kütüphane imkanları her yerde yeterli olsa, keşke her istediğimiz kitaba kütüphanelerden ulaşabilsek.

Tamam kitabın sayfasını çevirmek gibi olmaz, sayfaya dokunmak gibi olmaz, kağıdın kokusu olmaz-saman kağıt kitapları severim ben-. İkinci el kitap da severim. Birileri okumuş, faydalanmış, belki not almış, belki altını çizmiş satırların, belki üzerine göz yaşı akıtmış. Yaşamış kitaplar... Ama artık teknoloji hayatımızın her noktasına girdi. Taşıma açısından daha avantajlı e-kitap, yanında taşıyabiliyorsan bir şekilde. Kitap aldığım zaman çevremdeki insanlara da ödünç veririm. O zaman yine kazanmış olmuyor ki kitap sahipleri. Kütüphaneden alınan kitaplarda da öyle. Paylaşılan e-kitapları da öyle görüyorum. Bildiğim kadarıyla D&R da e-kitap satmaya başladılar. Çok daha ekonomik ve maliyeti düşük olmasına rağmen hala pahalı bu kitaplar.

Neden bunları anlatıyorum. Ben yüklemedim bu kitapları birileri bir amaçla yapmış. Hangi amaçla yaptığını da bilemem. Ama o an düşündüğüm kitaba ihtiyacı olan bir insan gördüğüm ve ona bir şekilde yardım edebileceğimdi. Kişi gelse benim kütüphanemden kitap istese ona da kitabımı ödünç veririm. İşine yaradı mı benim maddi anlamda bir kazancım yoktu bu işten.

İdeali keşke bu kitaplar herkesin alabileceği fiyatlarla dijital ortamda satılsa. Mp3 lerde bu imkan yapıldığına göre umarım yakında bu alanda da bir çalışma yapılır. Özellikle de eski ve ulaşmamızın zor olduğu kitaplar için harika olur. Hem e-kitaplar ağaçları da kurtarıyor. Yakında okullarda tablet dağıtılınca herkes e-kitaplara geçicek kaçış yok kanunla bunun daha ciddi bir şekilde korunması gerek.
__________________
Benim Kişisel GeliŞim Yolculuğum: http://www.hayatimdegisti.com/forum/...olculugum.html



Hayatın düşüncelerinin aynasıdır.

sweeet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla