Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-11-2011, 12:07 AM   #17 (permalink)
pinky9
Yüzbaşı
 
pinky9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2011
Mesajlar: 581
Tesekkür: 3,738
484 Mesajinıza toplam 989 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
pinky9 is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: telkinler beni 6 yıllık sevgilimden neden uzaklaştırıyo ?

Alıntı:
Merto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle, mutluluk dışarıdan gelen bir şeye bağlı olduğu sürece dışarıdan gelen bu durum aksi yönde geliştiğinde yada hayatınızdan çıktığında otomatik olarak sizi diğer uca yani mutsuzluğa taşır.

Mutluluk içimizden gelen bir duygu yoğunluğudur en basit anlamda. Dışarıdan gelen şeyler - buradaki örnekteki telkinler ve forum mesela - bizleri tatmin eden doygunluğa ulaştıtran ve gelişmemize aracı olan şeylerdir.

Dolayısıyla telkinleride bir araç olarak kullanıp, bilinçaltımızı yeniden yapılandırdığımız bu süreci hayatımıza yansıtarak deneyimlerle pekiştirmek forumdada değişik yerlerde anlatıldığı gibi asıl yöntem olarak kullanılmalıdır.

Kendine güven konusunun altındaki en temel dürtüler olan korku ve hak etmeme duygularını yaşadığınız her anı farkederek kendinize bu konuda koçluk yapmanızı tavsiye ederim.
Bu konuda kullanabileceğiniz sorular;
..... şekilde davranmamı engeleyen nedir?
...... konudaki korkularım nelerdir?
..... şekilde davransam/ sonuçlansa en kötü ihtimalle ne olur?
...... onudaki mazeretlerim nelerdir?
mazeretlerimin altındaki korku ve yetersizlik duyguları nelerdir?

sonrada yapılanma için;

..... konuda şimdi ne şekilde davranmayı seçiyorum?
...... korkularımın ne kadarı varsayımlarımdan oluşuyor?
...... konuda neleri farklı yapabilirim?

sorularını kullanarak devam edebilirsiniz...

Coşkulu halin korunması için sevdiğimiz şeyleri hayatımızda tutmak, eylemlerimize edinimlerimizi katmak işe yarayacaktır. Coşkuda aynı mutluluk gibi içinizden gelen bir tutumdur. Dışarıya bağlamayın, eylem ve deneyimlerle coşkunuzu yaşadıkça yenileri hayatınıza gelecektir.

Aynı kişilerle iletişimin devam etmesi gerekmez elbette, ancak hayatınızda olmasından hoşlandığınız kişi ve durumları sizin yeni halinize göre yaşamaya başlayabilirsiniz. Siz kendinizden taviz vermeden kendinizi tam olarak ifade etmeye devam ettiğinizde sizinle olmaya devam edecek herkez sizin iletişim alanınızda kalacaktır. Ancak bunu şöylede düşünmeliyiz. Lİse bittikten sonra lise arkadaşlarıyla zaman zaman görüşmek hoş olacaktır. Ancak onları bizim devam ettirdiğimiz fakülteye zorla yazdıramayız, yeni gerçekliğimize ve yaşam şartlarımıza uygun yeni bir iletişim çevremiz olacaktır. Öncekilerden yakın tutumlarda olanlarda iletişim alanınızda kalırken, farklı yönlere ve seçimlere ssahip diğerlerinin kendi yollarına saygı duymalı ve serbest bırakmalıyız......
teşekkürler merdo bey,yazdıklarınızı aklıma not ettim :) Sevgilimle aramdaki sorun düzeldi gibi,telkinlere bir hafta ara vermiştim. Ama bu seferde başka sorunlar başladı hemen geri gitti özgüvenim fln :((
__________________
Bazen fikirlerini de değiştirmelisin..
- Çünkü sen onların kölesi değil, sahibisin.


Lavinya'nın Güzel Günler Günlüğü

pinky9 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla