Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-09-2011, 06:11 PM   #6 (permalink)
DiL_RU_BA
Üsteğmen
 
DiL_RU_BA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2011
Mesajlar: 248
Tesekkür: 327
196 Mesajinıza toplam 463 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
DiL_RU_BA is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: KeNDiNe İYİ DaVRaN...

Alıntı:
RimaNeNdo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hep kendine iyi davran derdim arkadaşlarıma ve yakın çevreme.. gülerlerdi tamam yırtmam üstümü başımı deyip..
vesselam kastettiğim şeyi kimse anlamazdı..
aslında kendine iyi dawran diyerek, ''hep mutlu ol, kendini üzme.. bu dünyada seni senden başka anlayacak,seni senden fazla sevecek kimse yok.. sana senden daha iyi kimse davranmaz, sen kendine iyi davran ki çevren de sana iyi davransın'' demek istemiştim..
ne çok kullanırdın bu cümleyi. ama bir gün kendime iyi davranmadığımı gösterdi biri bana..
konu hastalıklarımdan açılmıştı.. ne hastalıkların var dedi. saydım.. 11 yıldır bel fıtığı var(2 tane), 7 yıldır gözlük kullanıyorum, polikistik over var, kansızlık var yıllardır kan yapan ilaçlar kullandım ve artık bıktım.. sinuzit artık herkeste var saymaya bile gerek yok.. reflü de varr .. (2 gün bi şeye üzülmüştüm reflü o üzüntüden oluştu)
ha bi de bel düzleşmesi var.. neyse daha aklıma gelmyor şimdi.. hepsini saydım.. bana dediği şey şu olmuştu ''sen ne kadar aptalca şeyler yapmışsın''
bunu beklemiyorum.. neden diye sordum. ''sen kötü bir insansın'' dedi. ilginçdi söyledikleri. tabi devam etti ..
'' sen bu hastalıklara üzüntülerin yüzünden bulaşmışsın'' dedi. evet her şeye kafayı takardım hep gelecek kaygısı duyar bugünden zevk almazdım.. sorumluluk sahibi olup olmadığımı sordu evet dedim fazlasıyla sorumluluk sahibi biriyim.. belli dedi, bel fıtığı kendine yüklediğin sorumluluklardan dolayı oluşmuş...
düşündüm..
tüm hadtalıklarımız üzüntüden,stresten olmuyor mu zaten.!!!
anhladım işte o zman, sahip olduğum tüm hastalıklarım yaşadığım kaygı ve streslerdenmiş.. hep başkalarını mutlu etmeye çalıştım.. kendimi hiç önemsemedim. onlar mutlu olsun ben önemli değilim dedim.. oysa ben başkalarına iyilik yaptığımı düşünürken kendime en büyük kötülüğü yapmışım.!!!
sahi düşünsenize biri sizi her gün her dakıka üzüyor.. biri size sürekli acı çektiriyor.. belinize, başınıza, midenize sürekli zarar veriyor.. sürekli zarar verip işkenceler yapıyor.. onun ne kadar kötü ve acımasız olduğunu düşünürdünüz değil mi.??
işte o kişi bendim...!!!
kendime ne kadar zarar vermişim bu kadar zaman.
beni haketmeyen insanlarla beraber olmuşum.. kendimi boş yere hep üzmüşüm.. tüm bu hastalıklara bizzat kendim sahip olmuşum.. söyleyin şimdi dünyanın en kötü insanı ben değil miyim.??
kendime iyi davranmamışım.. hem de hiç iyi davranmamışım. başkalarına iyilik yapmak değilmiş önemli olan, başkalarını sevmek değilmiş.. kendini sevip, kendine değer verip bunu hissetmekmiş derinlemesine.. başkalarından önce kendini düşünmekmiş..
kendimi sevdiğimi kendime değer verdiğimi sanıyordum hep..
ama yüzüme tokat gibi çarpan gerçeği öğrendikten sonra anladım her şeyi..
bir baba düşün dedi. bir çocuğu var ..onu her gün azarlıyor.. başka çocuklara hediyeler alıyor, onları seviyor .. ama çocuğuna sürekli kötü davranıyor.. onu aşağılıyor. vs. vs. sonra da çocuğuna onu sevdiğini söylüyor.. inanır mıydın diye sordu.. hiç düşünmeden hayır yanıtını verdim..
verdim ama sonradan dank etti. sahi kendimi sevdiğimi söylüyorum ya hani ne kadar gerçekçiyim.!!
oturup düşündüm uzun uzun. ve sonra hayat işte o zman başladı benim için..
ben soruyorum size şimdi kendinize ne kadar iyi davranıyorsunuz.???
(günlüğüme yazacaktım bunları ama burada paylaşmak istedim_Rimanendo.)

vay be dmekki farkındalığıa varmak bu yoldan geçiyormuş meğer ne ortak şeyler oluyormuş. bana kimse farkettirmedi yüme vurmadı iyileşmem için kime çaba göstermedi göstremezlerde bilmiyorlarki daha farkında bile değiller onlar napsın. kendi kendime öğrendim farkındalığı dipe vura vura canımı kendim yaka yaka :)) neyse sadede geleyim kendimi sevmediğimi serdar abi vesilesiyle öğrendim onun hakkını yiyemem o günden sonra sayfalarca kendimden özür diledim :D:D
__________________
O ilişkide kurban olmadığımızı anlar ilişkinin bize neyi öğretmeye çalıştığını kavrarsak dersimizi alır ve yolumuza devam ederiz
DiL_RU_BA isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla