Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-01-2011, 12:35 PM   #2 (permalink)
Alexandra
Binbaşı
 
Alexandra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2010
Bulunduğu yer: Venüs
Mesajlar: 1,403
Tesekkür: 6,102
1,460 Mesajinıza toplam 6,406 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Alexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond reputeAlexandra has a reputation beyond repute
Wink Cevap: Bazen yolda tanıdıklarımı görünce ona görünmek istemiyorum :S:S:S

"Ben tanıdık veya uzun süredir görmediğim insanlarla karşılaşınca görmemiş gibi davranıyorum.Hatta kızlara karşı bu durumum daha sık oluyor. Konuştuğum zaman aklıma bişey gelmiyor sanki kendimi kasıyorum. çekingenliğimden olduğumu düşünüyorum..Sizce bu sosyal fobi midir?? Ego ve suçluluktan sonra hangilerini dinleyebilirim?? yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba Edward,

Tam da sosyal fobi konusunu araştırıyordum, kafamı kaldırdım ve senin yazınla karşılaştım. Gördüğüm kadarıyla kendini anlatmakta, düşüncelerini ifade etmekte herhangi bir sorunun yok. Öyleyse durum tamamen kendine güvensizliğinle ilgili olmalı. Yaşadığın sıkıntının boyutları çok önemli. Arada bir yaşadığın bir sıkıntıysa, kafanda başka sorunlar varken insanlarla konuşmak istemediğin sonucunu çıkartabiliriz. Ancak bu senin hayatında çözülmesi gereken bir sorun olarak su yüzne çıkmış anlaşılan. Kendine Güven telkinini dinlemeni öneriyorum. Çünkü özgüveninle ilgili bir desteğe ihtiyacın var gibi görünüyor. Eğer sorun gülünç duruma düşme alt yapısına bağlanıyorsa, kendine herkesin eşit olduğunu, karşındakinin de insan olduğunu, kırıcı sözleri söyleyenlerin kendisinin yüreklerindeki kötülükten kaynaklandığını ve aynı durumlara herkesin düşebileceğini sürekli hatırlatırsan yavaş yavaş rahatlamana yardımcı olur. Özgüven telkine de izin ver sana destek olacak, güvenini yerine getirecektir. Metnini de okumanı tavsiye ederim :)))
__________________
"... I'm just a dreamer
I dream my life away
I'm just a dreamer
who dreams of better days."
Alexandra isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla