Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-10-2010, 06:30 PM   #29 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Bir Dakika Hayatınızı Değiştirebilir.



Sonraki Adım

Sürekli oğlunun kıyafetlerini yerden toplamaktan usanan anne sonunda şöyle bir kural getirdi. Yerden toplamak zorunda kaldığı her kıyafet başına oğlu 25 cent vermek zorundaydı. Haftanın sonunda çocuğun annesine olan borcu 1.50 dolar olmuştu. Anne parayı, akabinde 50 cent bahşiş ve bir notla birlikte aldı. “Teşekkürler anneciğim, böyle devam et!”

Sanırım çocuk soruna sıkıntısız bir çözüm bulmuş, aynı zamanda kendisini disipline sokmanın bir yolunu da bulmuş. Tabii odayı toplamak büyük ihtimalle kendisinin değil, annesinin amacıydı ama tüm sorumlu ebeveynler gibi annesi ona öz disiplinin değerini öğretmeye çalışıyordu.

Pek çok insanın hedefleri olmasına rağmen, pek azı bu hedeflere ulaşmak için gerçekçi planlar yapar. Ve bunların yalnızca %2’si veya %3’ünün bu planları uygulamak için gerekli öz disiplini vardır. Neyi başarmaya çalışıyorsunuz? Sonraki adımı bugün atacak mısınız?

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla