Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-10-2010, 05:29 PM   #22 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Bir Dakika Hayatınızı Değiştirebilir.



Ne İçin Dua Edersiniz?

Mahatma Gandhi’nin cesaret hakkındaki sözlerini sık sık hatırlarım. Gandhi, Hindistan’ın özgürlük mücadelesinin önderiydi. Britanya İmparatorluğu’nu tek bir kurşun bile atmadan dize getirmekle hatırlanan bir adam.

Cesaretinin nereden geldiğinden söz ederken, bir keresinde güney Afrika’da olan bir olayı anlatmıştı. Özellikle Hintlilere karşı olan bir yasaya muhalefet etmek için Gandhi, Güney Afrika’ya gitmişti. Yolculuk ettiği gemi limana vardığında kendisini linç etme niyetini açıkça dile getiren düşmanca tavırlı bir çete tarafından karşılanmıştı. Gandhi’ye kendi güvenliği için güvertede kalması salık verildi. Ama o yine de sahile çıktı.

Daha sonra kendisine neden böyle tehlikeli bir karar verdiği sorulduğunda şöyle açıkladı: “Ciddi biçimde taşlandım, tekmelendim ve dövüldüm. Ama zaten güvende olmak için değil, bu çeteyle yüzleşebilmek için gerekli cesarete sahip olmak için dua etmiştim. Cesaretim geldi ve umudumu boşa çıkarmadı.

Yalnızca güvenlik, sağlık ve korunma için mi dua ediyorsunuz? Yoksa aynı zamanda her ne olursa olsun bunu göğüsleyebilme cesareti için de mi? Eninde sonunda sağlığınız bozulacak, bir kötülük, hastalık ve hatta ölümden bile kurtuluş umudunuz kalmayacak. Ama yaşam ne getirirse getirsin, Tanrı’dan onunla başa çıkma gücü isterseniz, bu cesaret sizi yüzüstü bırakmaz.

__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla