Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-09-2010, 01:05 PM   #3 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Chamalu / Yüreğin Yolu

Ajlla sorar; Ölüm korkusundan nasıl kurtulabiliriz?

- Tek yapacağın kendi yerinde olmandır, her anın tadına varıp, her anı sindirip, her durumdan ders alarak. Biz her gece ölür, her sabah yeniden diriliriz.

Sabah uyanırken “Daha yaşıyorum demelisin” Gece yatarken geride her şeyi açıkça ve uyum içinde sona erdirmiş bırakmalısın, öyle ki ertesi gün uyanmazsan hiçbir şey askıda kalmamalı.

Uyanınca bu gün mutlu olmaya karar ver, çünkü yalnız bu gün gerçektir, yalnız bu gün hayattasın, yalnız bu gün aşık olabilir, tat alabilirsin. Bir tek günümüz vardır yalnızca, o da her gün bu gündür.

- “Sevgi ve Aşk” : Neyi seversen sev, nice önemsiz olursa olsun, sevdiğini yoğun ve koşulsuz sev. İçinde taşıdığın aşk sana uyum getirecektir.

- Asıl olan, kötü anlarda sevmelisin. Sevecenlikten daha iyi koruyucu bulamazsın. Sevmek en iyi duadır, geri kalan anlamsız safsatadır. Seviverdik mi öylece, günlerimiz ışıkla dolar.

- İnsan hiçbir zaman sevdiği zamandan daha güçlü ve kudretli olamaz.

- Her kişinin içinde ölçüsüzce seven bir varlık yaşar. Bu varlık serbest kalınca aşk kendiliğinden akarak bizi ışıkla doldurur.

- Sevgi almanın en iyi yolu karşılığında hiçbir şey beklemeden sevmektir. Sevmek tohum atmak gibidir, ürün hemen alınmaz. Önemli olan ekmekten zevk almaktır, gelecek ürünler beklemek değil.

- Giyinme: Biz çocukken, masumiyet doğal yapımızdır. Çağdaş adamın yavaş yavaş topluma katılışı yasaklarla, kokutmalarla, cezalarla ona utanmayı öğretir. Yavaş yavaş çocuk büyüklerin kusurlarını kopya eder. Ve saflık baskı altına alınır; masumiyet ise artık istenmez olur. Neredeyse her şey kabalaşır, hesaplılaşır, kötü niyetlileşir. Bedenimizden utanma duyunca, onu gizlemeye başlarız. Saklamakla merak duygumuz uyanır; görülür olmak yasaktır, yasak olan ise hepimizin aradığıdır. Bir çok durumda da bu arayış saplantıya dönüşür.

- Kendin olmalısın. Özgürlüğünü özgür bırakmalısın. Yaşamı temiz bir bakışla gözlemlemelisin; işte o zaman nereye baksan güzelliği görüsün.

- Ajlla, sonsuzluk dolu dolu deneyimlenen bir “AN“dan başka bir şey değildir.

- Sevgi tohumları ek ki, sevinç toplayasın. Biz mutlu olduğumuz zaman, türküler çığırır hücrelerimiz, derin bir barış doldurur hücrelerimizi. Yüreğimizin gözüyle görürüz ki, kuşların yaptığı uçmak değil, havada dans etmektir, oynamaktır.

- Yaşamımızda bir anlam olmayınca, hiçbir şey bize dokunmasa bile, tepkilerimiz saldırganlaşır, denetimden çıkar. Durmadan haklılık ararız ya da başkalarını suçlarız.
__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla