Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-07-2010, 06:24 PM   #28 (permalink)
serkaon
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Apr 2010
Mesajlar: 1
Tesekkür: 7
1 Mesajina 2 kez İyi ki varsın denildi
serkaon is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Ynt: Sıradan Olmayı Deneyin

Alıntı:
imported_Angel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet bu düşünceye sonuna kadar katılıyorum..aslında ta ne zamandan beri bu düşünceyi savunan bir insandım..fakat bunu yazıya dökme imkanım olmamıştı..ama bu yazıyı okuyunca bu düşünceme harfiyen tercüman oldu diyebilirim..

yani mesela etrafta görüyorum herkes kendisi için " ben farklıyım, ben farklıyım" diyor..
Diğer insanların arasından sivrilmek ve dikkat çekmek için olmadık soytarılıklar yapıyorlar..mesela yüksek sesle konuşmak küfretmek türkçeyi bozuk aksanla konuşmak gibi...böyle yaparak asi oldum sanıyorlar....asi olmak birşeylere karşı olmak demektir...sorsanız neye karşı olduklarını kendileri bile bilmezler...

tabi ki her insan birbirinden farklıdır..tıpkı parmakizlerinin ve kartanelerinin birbirinden farklı oluşu gibi..
ama burada farklıyım diyen insanlar diğer insanları sıradan gören ve kendisini "herkesden farklı" gören insanlar
oysaki hiçkimse "herkesden farklı" olamaz...çünkü "herkes birbirinden farklıdır"

gerçekten farklı olmak adına kendini kasan insanları görmekten bana baygınlık geldi...diğer insanlar gibi görünsen sokakta dikkat çekmesen ölürmüsün yani ?


Bir de sokakta görüyorum mesela daha kendini bulamamış insanların halini...gördükleri ünlüleri falan taklit ediyorlar..bir ara avril lavigne nin taklitçileri vardı sokaklarda hatırlarsınız..onun gibi giyinip kendilerini normal normlara uyan giysiler giyen kızlardan farklı ve üstün göstermeye çalışırlardı..
şimdi ise Emo diye bir akım çıktı ki o da bu avril örneğinden farklı değil..
Hani o kıyafetler o makyajlar vesairelerle kendilerini gerçekten ifade edebiliyorlarsa amenna...ama bunu ne yazıkki kendilerine kimlik kazandırmak sıfat kazandırmak ve farklı gösterebilmek adına yaptıkları için doğallıklarını da yitiriyorlar ve istedikleri etkiyi de veremiyorlar...

ben çoğunun o şeyleri gerçekten içlerinden gelerek yaptıklarını sanmıyorum..çünkü işin sadece görünüş kısmıyla ilgileniyorlar..
oysaki dış görünüşümüz iç dünyamızı yansıtacak nitelikte olmalı...yoksa dışarıdan ne yaparsan yap olmaya çalıştığın imaj çiviyle çaksan durmayacaktır..

zaten kendi dış görünüşü, iç dünyasıyla tutarlı olan insanlar hemen göze çarpacak aradan sıyrılacaktır..(ki bana göre farklı insan odur zaten)bunun için illa ki çılgın davranışlar çılgın giyim çılgın makyaj gerekmiyor...
kesinlikle harfi harfine katılıyorum en çokta son paragrafa...farklı olmanın sıradanlaştığı devrimizde sıradan insanlar farklı oluyorlar ki hakediyorlar bunun için kendileri olmak dışında başka bir enerji harcamıyorlar ne güzell..
serkaon isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla