Soru:"ülseratif kolitin doğal seyri nasıldır?"
merhaba hocam
ben daha önceden sizi biraz bilgilendirmiştim.bana genel cerrahi bölümünde bir kolonoskopi ve patoloji sonuçlarıyla bu teşhis konuşldu.daha sonra gastro. bülümüne dr sevk etti.burdada bana rektoskopi yapıldı.
kolonoskopi açıklaması:Splenik fleksuraya kadar ilerlendi.bu alanda kolon lümeni kirliydi.anal kanaldan itibaren 10 cm ye kadar mukoza hiperemik ve ödemli görünümdeydi.
patoloji sonucundada ülseratif kolite uyumlu bulgular diye belirtildi.
gastro. dr unun bulguları:rektum mukoza ödemli kızarık kolay kanamalı ve exüda görüldü.sigmoid proximalinden sonra normal göründü.teşhisi anorektal ülseratif kolitis .
bu sonuçlara göre kansere yakalanma riskim nedir?
bana bir hemşire bu hastalığı yenen biriyle görüştürecekti fakat bir sebepten dolayı görüşemedim.bana doktorlar bunun kesin yenebilmenin mümkün olmadığını söylemişlerdi.bu hastalığı yenebilme ihtimalim varmı?küçük bir ihtimalde olsa ben bu hastalığı yenmek istiyorum neler yapabilirim?ömür boyu ilaç kullanmak istemiyorum.
bitkisel ilaçlara başvurmalımıyım.eğer başvurabiliyorsam hangilerini almalıyım?
ilginiz için şimdiden teşekkürler...
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
27. 16:46:07
Ülseratif kolit ilk ataktan sonra tedavi ile yatıştıktan sonra %30 hastada bir daha tekrarlamaz. ancak %70 hastada bu hastalık ataklar ve yatışmalarla gider.
tüm kolon tutulumu olanlarda yaklaşık 10 yıldan sonra kolon knaseri riski bir miktar arttığı için yılllık kolonoskopik takipler gerekir. herhastada kanser geşiecek diye bir şey anlaşılmasın normal aynı yaştaki kişilere göre risk fazladır.
Sol kolon tutulumu olanlarda ise 15-20 yıldan sonra hafif bir kolon kanseri risk artışı söz konusudur. onlardada yıllık kolonoskopik takip uygun olur.
ülseratif kolitli hastalarda kolonun alınması hastalığı ortadan kaldırır. kolon yoks ülseratif kolitde yoktur.
ancak hastalar kolon alınıp karın duvarından kolostomi açılmasını istemekdikleri için cerrahi enson ve mecbur kalındığında tercih edilmektedir.
bununla beraber günümüzdeki ilaç tedavileri ile uzun süer yakınmasız dönemler sağlanabilmektedir. bir çok yeni ilaçlar çıkmış ve muhtemelen çıkacaktır. bu yüzden yıllar sonrasını düşünerek moralinizi bozmayınız.
bir gastroenterologun takibinde olmalısınzı
sağlıcakla..
Kaynak: www.saglikdanis.com Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |