Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-03-2010, 08:01 PM   #4 (permalink)
YESHAPPY
Yüzbaşı
 
Üyelik tarihi: Sep 2008
Mesajlar: 833
Tesekkür: 1,234
998 Mesajinıza toplam 5,275 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
YESHAPPY is a splendid one to beholdYESHAPPY is a splendid one to beholdYESHAPPY is a splendid one to beholdYESHAPPY is a splendid one to beholdYESHAPPY is a splendid one to beholdYESHAPPY is a splendid one to beholdYESHAPPY is a splendid one to behold
Standart Cevap: ZİHİN PROGRAMLAMA_ELDON TAYLOR

"CANLANDIRMA"

Canlandırmayı öğrenmek, hem kendi içsel yaşantımıza erişmek hemde bazı hafıza bilgilerini tekrar yazmak için harika bir fırsattır. Öyleyse gelin nasıl canlandırma yapacağımıza bakalım. Şaşırtıcı bir şekilde pek çok insan gözlerini kapadığında imge görmez. Bir diğer şaşırtıcı şey ise, pek çok insanın rüya gördüğüne inanmamasıdır. Hepimiz rüya görürüz, görmeliyiz yoksa aklımızı kaybederiz. Rüyaları hatırlamak ise oldukça farklıdır.
Pek çok insan içsel görüntü eksikliği yaşadığını söylediğinden, gelin, en başından başlayalım.

Görüntü görme için tavsiye edeceğim iki metot var. İlki, açık havada ateşin başında mangal yapmak gibi bir sahne düşünmenizdir.( ama bu, deneyimlerinizden dolayı gerçekten ilişki kurabileceğiniz bir şey olmalıdır.) Görüntünün kokusunu alana, hissedene ya da neredeyse gerçek gibi gelene kadar resme bakın. Güzel bir ilişkilendirme ve size güzel olayları anımsatan bir resim kullanmak, oldukça etkilidir.
Hissedene kadar resme bakın. Dışarıda et pişirdiğiniz sırada hava soğuksa, ürperdiğinizi hissedin. Biraz titremeye izin verin. Bunu başardığınızda, gözlerinizi kapatın ve o sahneyi, içsel gözünüzle görün. İlk başta başaramazsanız, tekrar deneyin. Aklın "ekranında" sahneyi net bir şekilde görmeyi başrana dek bu işlemi tekrarlayın.
İkinci yaklaşım, sizi için zaten güçlü bir çağrışımı olan bir şey almaktır, örneğin bir limon. Limonu elinizde tutun ve ona odaklanın. Elinizdeki hisse odaklanın. Tadını düşünün ve bırakın limonun suyu ağzınızı şekillendirsin. Burnunuza yaklaştırıp koklayın. Parlak rengine bakın ve güneşi ve renklerin benzerliğini düşünün. Limonla birlikte aklınıza gelen diğer herhangi bir çağrışıma odaklanın. Sonra gözlerinizi kaptın ve limonu elinizde görün, tam gözünüzün önünde. Bunu iki veya üç kez tekrarlayın ve canlandırma için gerekli olan içsel düşünce alanını açmaya başlayacaksınız.


Şimdi hepimizin hayal edebildiğini varsayalım. Gözümüzde ne canlandırıyoruz? Ne kadar sıklıkla? Ne zaman? Bu süreç, her gününüzün bir parçası olmalıdır. Başarılı, keyifli bir gün hayal ederek, öyle bir gün geçirme olasılığımız artar. Pek çok insan farkında olmadan hayatlarında sefalet hayal ederler. Korku dolu düşüncelere yoğunlaşırlar,korkunç canavarlar hayal ederler. Bu eylemlerin tamamı canlandırmadır. Dahası, bir kavga hayal ettiğimizde (canlandırdığımızda) dünya bize kavga getirir. Nedense kavga bizim düşündüğümüz gibi olmaz ve biz bunu öğrendiğimizde, bu durum bizi daha barış dolu olaylar hayal etmeye iter.
Evren yardımseverdir, işte size savunacak fırsat! Bu becerilerimizi, yaşamın görkemliliğine olan katılımımızı, ait oluşumuzu, mutluluğumuzu ve sağlığımızı güçlendirmek için kullandığımızda, evren bir şekilde bu fırsatları ayağımıza getirir. Buna çekim yasası diyebilirsiniz. Gerçek şu ki hang mekanizma ile olursa olsun, pek çok insanın zaten yaptığı şey olduğunu görmek zor değildir. Bizim tek yapmamız gereken bu enerjiyi farklı şekilde kullanmaktır.
YESHAPPY isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla