Konu: Ho'oponopono
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-12-2009, 10:48 PM   #5 (permalink)
nurnur
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Oct 2007
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 22
Tesekkür: 615
22 Mesajinıza toplam 142 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nurnur will become famous soon enoughnurnur will become famous soon enough
Standart hooponopono ile ilgili birkaç soru..

merhabalar...

zero point kitabını henüz bitirdim ve hayatım değişti sitesinde Hooponopono ile ilgili yazıların sanırım tamamını okudum..

teknikle ilgili birkaç sorum olacaktı..

1- 4'lü mantrayı sürekli Tanrıya hitap ederek mi söylemeliyiz.. (Bazı yerlerde tanrıya söylenmesi gerektiği, bazı yerlerde de karşılaştığımız sorunlara da söylenebileceği yazıyor.) bu sitede de rastladığım bazı cümle yapıları var mesela çocuğundaki olumsuz bir davranışı değiştirmek niyetiyle çocuğuna hitaben "seni seviyorum, teşekkür ederim, lütfen beni affet, özür dilerim" içeren cümle yapıları var .. hangisi doğru..

2- dışarda karşımıza çıkmayan KENDİMİZDE FARKETTİĞİMİZ sorunlardan arınmak için nasıl bir cümle yapısı kullanabiliriz?

3- kitapta bahseden "ceeport" etileketinin türkçe karşılığını yazıp biz de her yerde kullanabilir miyiz?
ya da "özür dilerim, lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum" şeklinde etiketler yazıp istediğimiz yerlerde kullanmak etkili olur
mu? ceeport karşılığı mı daha etkili, 4'lü mantra mı?

4- bazen tanımlayamadığımız sıkıntılı ya da karışık duygular yaşıyoruz. bu durumlarda da bağımsız bir şekilde "seni seviyorum, teşekkür ederim, lütfen beni affet ve özür dilerim" sözler kalıbını kullanabiliryor muyuz? ( ne için söylediğimizi bilmeden)

5- ( ve en büyük sorularımdan biri) hooponopono tekniğine rastladığım için çok şanslıyım. fakat bu tekniğin çekim yasasıyla, imgeleme ve olumlu düşünme gücüyle çelişki içinde olduğunu sezdim sanki ve bu durum kafamı karıştırdı.. severek ve güvenerek inandığım çekim yasası, imgeleme vs. tekniklerine inancım sarsılmak üzere. bu teknikler bir arada olamaz mı? hepsini bir arada kullanamaz mıyım? dünyaya emretmenin egosal bir hata olduğu yazıyor kitapta, ya da kontrol altına alamayacağımız.. böyle bir çelişkiyle karşılaştığım için biraz hayal kırıklığına uğradım.. neye inanacağımı bilemedim doğrusu ..çünkü ben tüm bu tekniklerin hepsini inanarak kullanmak istiyorum..

teşekkür ederim... sizi seviyorum..
nurnur isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla