Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-08-2009, 08:39 PM   #12 (permalink)
cibelce
Teğmen
 
cibelce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 123
Tesekkür: 2,032
127 Mesajinıza toplam 1,220 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
cibelce will become famous soon enoughcibelce will become famous soon enough
Standart Cevap: SORULARLA SEDONA

Korkuyu Serbest Bırakmanın Kestirme Yolu

Rahatlayın ve odağınızı içinize yöneltin.Gerçekleşeceğinden korktuğunuz şeyin ne olduğunu tam olarak görebilmek için,korku ya da kaygı hissettiğiniz bir şeyi-küçük bir sorunla başlamak isteyebilirsiniz- aklınıza getirerek başlayın.Bir dakika kadar kendinizi gözlemleyin ve o anda güçlü bir kokru mu yoksa korkuya işaret eden çok küçük bir his mi duyduğunuzu farkedin. Aslında hangisi olduğu önemli değildir-sadece gözlemleyin ve ona kabul verin.-Şimdi, kendizine sorun:Bunun olmasını istemeyi bıarakabilir miydin? Soru sizi güldürmüş olabilir."Hadi canım sen de" dediniz."Ben olmasını istemiyorm ki !"Eh, soruyu bir kez daha sormayı deneyin vebaşka neler keşfedebileceğinize bakın.Aslında,şu anda aynı korkuya geri dönecek olursanız,şimdiden bir fark olduğunu bile ayırt edebilirsiniz.Şimdi ya aynı korkunuza ya da başka bir korkuya odaklanın. Ve biz onu bu basit yoldan serbest bırakmak için bir dizi sorudan birlikte geçelim.

Gerçekleşeceğinden korktuğunuz şey nedir?

Gerçekleşmesini istemediğiniz şey nedir?

Şimdi, onun gerçekleşmesini istemeyi bırakabilir miydiniz?

Olumsuz bir şeyin bir şekilde meydana gelmesini istersiniz. Bu gerçekle ilgili şoku bir kez atlattınız mı, korkuyu bu yoldan bırakmak genelde çok kolaydır. Çünkü bu aslında bilinçli olarak gerçekten olmasını istediğiniz bir şey değildir.
Eğer belirli bir korkuda tıkanıp kaldıysanız ve onu bırakmakta zorlanıyorsanız,sadece temel serbest bırakma sorularına geri dönün. O anda hangi isteğin tetiklendiğine bakın ve onu serbest bırakın ya da zorlanmanızı değiştirmek isteyip istemediğiize bakın ve onu değiştirme isteiğini serbest bırakın. Sonra, bu kestirme yolla deneyler yapmaya devam edin.
Yine korktuğunuz bir şeye odaklanın.Bu aynı korku da olabilir,farklı bir korku da.Gerçekleşeceğinden korktuğunuz şeyin tam olarak ne olduğunu fark edin.Örneğin. yükseklikten korkuyorsanız,onun altında düşme korkusu yatabilir.
Onun gerçekleşmesini istemeyi bırakabilir miydiniz?
Aynı korkuya ya da olmasını istemediğiniz başka şeye,sizi kaygılandran ya da geren bir şeye odaklanın.Belki de,toplulukların önünde konuşma korkunuz var.Bu,bir hata yapma korkusunu ya da bir oda dolusu insnaın önünde aptal durumuna düşme korkusunu barındırabilir.
Altta yatan korku en olursa olsun:Onun gerçekleşmesini istemeyi bırakabilir miydiniz?

İçsel olarak nasıl hissettiğinize bakın.Bu yoldan bırakmak kolay değil miydi? Bu işlem, bilinçaltınızı zihninizin saklı alanlarını temizlemneize yardımcı olacaktır.Bilinçaltında gerçekleşmesini istediğinizz şeyi salıverdikten sonra, yaşantınızın bir çok alanında çok büyük bir fark göreceksiniz,bu fark, hissetme biçiminizide ortaya çıkar.Bu kestirme yolla deneyler yapmayı eğlenceli kılın.

alıntı
__________________
Özür Dilerim, Lütfen beni affet, Seni seviyorum, Teşekkür ederim
cibelce isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla