Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-08-2009, 12:16 AM   #13 (permalink)
yeni bir hayat
Super Moderator
 
yeni bir hayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,023
Tesekkür: 30,500
1,573 Mesajinıza toplam 7,820 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant future
Standart Cevap: kandiliniz mübarek olsun



Sizin ve bütün insanlarin yil boyunca basina geleceklerin gaybdan dünyaya bildirildigi bir gün üzerinde düsündünüz mü? 364 gün boyunca yasanacak her hikmetli olayin ilahî emirlerinin sadece özel bir günün gecesinde dünyaya bildirildigini biliyor olmalisiniz. Kaderin gizemli bir inceliginden söz ediyoruz.

Kaderin "ilahî ilim ve iradenin" beseri iradeyle iliskisi boyutunu bir yana birakalim ve isleyis sistemiyle ilgili tek bir incelige odaklanalim. Kaderimizin biçimlenmesinde bize düsen "Dua etmek ve girismektir." Istersiniz ve elde etmek için harekete geçersiniz. Evrenin Hikmetli Hâkimi de isteklerinizden dilediklerini yapabilmenize izin verir. Gerekli sartlari ve ortami yaratir. Kader yollarinizi açar ve istediklerinizden izin verilenleri adim adim yasarsiniz. Kader ve olaylarin akisi özetle böyle bir durumdur. Allah dilemezse, izin vermezse kimse istedigi bir tek zerre hareketi yapamaz

Gizemli incelik burada... Evrenin Kudretli Kerîm'i kendisinden baska kimsenin bilmedigi ezeli kader bilgisinden bir kismini zamanin yakin bölgesine bilgi olarak indirir. Bir yakin âleme yazar. Meleklerin ögrendigi veya rüyalarda gördügümüz olaylar genelde bu âlemden okunan içeriklerdir.
O gün, gelecek bir yil içerisinde yasanacak olan veya yasanmak üzere adimlari atilacak olan hikmetli islerin ve emirlerin bildirildigi gündür. Iste simdi tam da o günlerin gecelerinden birini yasiyoruz. Berat Kandiliniz mübarek olsun. Bu gece hakkimizdaki hükümler, bu güne kadar yaptiklarimizla bundan sonra layik oldugumuz gelecege iliskin ilahi takdir dünya semasina inerken gafil olmamaliyiz. Bu muhtesem gecenin anlamina uygun dualar yapmali, bagislanma dilemeli; bize bembeyaz ve tertemiz bir sayfa lütfetmesi için Merhametli Mevlâ'ya Yalvarmaliyiz.

Bu gece hakkinizda en güzel ilahi hükümlerin verilmesi ve hayatinizin Kaderin Sahibinden gelecek muhtesem güzelliklerle dolmasini diliyoruz.

Huzurunuz eksik olmasin.

www. yetenek.com


yeni bir hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla