Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-02-2009, 11:07 PM   #3 (permalink)
yeni bir hayat
Super Moderator
 
yeni bir hayat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Apr 2008
Mesajlar: 2,023
Tesekkür: 30,500
1,573 Mesajinıza toplam 7,820 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
yeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant futureyeni bir hayat has a brilliant future
Standart

Geçenlerde de bana bu konuda bir email gelmişti arkadaşlar..daha doğrusu keçi sütü ile ilgili..

İnek sütüne oranla daha doğal olduğu için kanser tehditi altında olanlara kesinlikle öneriliyor..

Aynen şöyle..



Özellikle kanser hastaları bu sutu tercih etmeliler. Çunku Keçi doğada otlanır. Yeni filizlenen dallarla beslenir. Ahırda beslenmediği için sunı yem yemez. Keçi ayrıca radyasyonlu hiç bir gıda maddesini tuketmez.

Batılı doktorların raporlarında "astım, alerji ve öksürük" gibi birçok hastalığın tedavisinde ilaçların etkili olmadığı halde, keçi sütünün olumlu sonuç verdiği kaydedildi.

Keçi sütünden yapılmış ürünlerin Avrupa'da özel healt shoplarda özel fiyatlarla satıldığı ve bebeklere anne sütünün alternatifi olarak verilebileceği bildirildi.

Van YYÜ Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr.Mehmet Bingöl keçi sütünün tedavi edici ve kendine özgü üstün özelliklerden dolayı birçok hastalıkların tedavisinde kullanıldığını söyledi

Keçi sütünün düzenli olarak tüketilmesinin, egzama, astım, sindirim rahatsızlıkları, varisle ilgili bazı rahatsızlıklar ve bazı alerjik durumların tedavisinde yararlı olduğunu ifade eden Bingöl, şöyle konuştu:" Keçi sütünden yapılan başta yoğurt ve peynir olmak üzere birçok ürün, Avrupa'da özel sağlık dükkanlarında özel fiyatlara satılmaktadır. Batılı doktorların raporlarında, kendilerine astım, alerji, hazım sorunları,bazı cilt rahatsızlıkları, bebek egzamaları ve iştahsızlık ile öksürük nöbetleri gibi birçok şikayetle gelen hastaların tedavileri ilaçlarla başarılamadığı halde keçi sütü ürünleri kullanılarak başarıldığı belirtilmektedir."



Bingöl, keçi sütünün önemli bir kullanma yeri ve nedeninin de, bebeklerde görülen ani ölüm olduğunu belirterek şöyle devam etti:"Tıp raporlarına göre, 2-24 haftalar arasında en tehlikeli olan ve bebeklerde kusma, ishal, burun akması, hırıltılı nefes alma veya deride kızarık-kabarık görüntüler, egzama gibi durumlar gösteren ve bu nedenlerle teşhiste yanıltıcı olan bazı gelişmelerin, bebeklerin inek sütüne alerjik oluşları ile ilgilil oldukları görülmüştür.Bu durum bebeklerde görülen ani ölümlerin üçte birinin nedenidir. BÖYLE BEBEKLERE İNEK SÜTÜ YERİNE KEÇİ SÜTÜ VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR."

EKZAMA İÇİN DE KEÇİ SÜTÜ

Egzama adı, benzerlik gösteren pek çok deri hastalığı için geçerli olabilir. Bedenin bütünselliği açısından bakıldığında bu tür benzerliklerin zaten pek önemi yoktur.



Sedef hastalığında olduğu gibi burada da, hastalığa yol açan içsel nedenlerin teşhis edilmesi gerekir. Eğer bir alerjik tepkinin katkısı varsa, alerjiye yol açan maddenin saptanması gerekir, çünkü beden bu durumla başa çıkamaz ve bitkisel tedaviye olumlu yanıt veremez. Ellerde, yüzde veya cinsel organlarda oluşan egzamalar genellikle alerjik tepkilerden kaynaklanır; örneğin bebeklerde sıklıkla görüldüğü gibi, inek sütü bu alerjik tepkilere yol açabilir. Egzama sıkıntısı çeken herkes, süt ve süt ürünlerinden uzak durmalı, inek sütü yerine KEÇİ SÜTÜ VEYA SOYA SÜTÜNÜ tercih etmelidir


Şimdi şöyle bir özetlemek gerekirse;

-Bebeklerde görülen ani ölümleri engellemek için keçi sütü öneriliyor,

-Kanser tedavisinde kullanabilecek keçi sütü bulunuyor,

-Astım, alerji ve öksürük gibi hastalıklarda keçi sütünün çok faydası bulunuyor,

-Egzama gibi hastalıkların tedavisinde keçi sütü kullanılıyor…

Geçenlerde ben de keçi peyniri alayım dedim,oldukça sert bir peynir ,fakat çok lezzetli..
yeni bir hayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla