Konu: AFT ve UÇUK
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-01-2008, 08:11 PM   #3 (permalink)
25emel
Binbaşı
 
25emel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2007
Mesajlar: 1,447
Tesekkür: 2
233 Mesajinıza toplam 444 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
25emel is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: AFT ve UÇUK

Alıntı:
akik Nickli Üyeden Alıntı
selamlar.

insan kaç yaşından itibaren hatırlayabiliyor bilmiyorum ama bende ben kendimi bildim bileli aft olur, el kadar bebeykene bile olurdu. gitmediğim doktor, hastane kalmadı. sebep bulamadılar, stresten falan dediler ama hap kadar çocukta ne stresi olacak, her bilemediklerine stres diyorlar:) çok sayıda çıkardı, kocaman olurlardı, doğru düzgün bişi yiyemez, su bile içemez, akşamları da canımın acısından konuşamaz duruma gelirdim.

bu esnada bilumum ilaçlar, kremler, sonra karadut pekmezleri, karadutlu dondurmalar, oksijen-aspirin-yoğurt kürleri. hiçbişi fayda etmedi.

sonra tesadüfen buldum: supradyn. ne alaka bilmiyorum. annem çok özenlidir beslenme konusunda, bizim evde her yemek pişer, bi vitamin eksikliğim falan olduğunu sanamıyorum o yüzden. ama ne zaman aft çıkmaya başladığını hissedip bunu almaya başlasam, üç dört günde kayboluyor. o aşamada yakalayamayıp da tırnağım kadar üç dört tane olduktan sonra içmeye başlarsam da iki haftada falan temizleniyor. yoksa imkanı yok.

bi deneyin derim muzdaripseniz.
sevgili akik bulunduğun ilde üniversite hastanesi falan var ise başvur bence... ileri tetkikler yapılarak sorunun temeline inmek en dogrusu bence... ileri tetkik imkanın yoksa evde bildiğin toz karbonatlar var onlarla yapılan bir karışımla önce var olan aftları sevgili suzzynin anlattıgı gibi temizle daha sonraki günlerde ağzını her yemekden sonra ve diş fırcalama olayını tamamladıkdan sonra bu karbonatlı karışımla çalkalamanı/gargara yapmanı tavsiye ederim. ayrıca agzını sık sık su ile calkala... bu arada karışımı her bir çay bardagına bir çay kaşıgı toz karbonat karıştırıp hazırlıyorsun.öptüm çok
25emel isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla