Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-12-2007, 01:23 PM   #6 (permalink)
suzzy
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: tm..(transandantal meditasyon)

   
   
Beyin Fonksiyonlarındaki Düzenliliğin Artması 
 
Transandantal Meditasyon sırasında beyin yarımküreleri arasındaki ve içindeki EEG uyumu artar. EEG uyumu beyin dalgalarının uzun-dönemli uzaysal düzenliliğinin derecesine ait nicel bir göstergedir. Soldaki Grafikde 2 hafta meditasyon yapan bireyde EEG uyumunun meditasyon süresince arttığı görülür. 2 yıl meditasyon yapan bireye ait olan ve sağda gösterilen tablo, meditasyona başlamadan önce bile uyumun yüksek düzeyde olduğunu, meditasyon süresinin yarısına gelindiğinde uyumun yüksek ve düşük frekanslara yayıldığını ve yüksek uyumun meditasyondan sonra gözlerin açık olduğu döneme kadar devam ettiğini gösterir.

Bu çalışmada, bir kontrol grubu ile sonradan TM tekniğini öğrenen bir grubun sözel ve sayısal yaratıcılık düzeyini ölçmek için Torrance yaratıcı düşünme testleri kullanılmıştır. Testen 5 ay sonra TM grubu, sayısal orjinallik ve esneklik ile sözel akıcılıkta önemli ölçüde daha yüksek puan almıştır.

-------------------------------------------------------------------------------
Meta analiz çok sayıda araştırmadan tanımlayıcı sonuçlar elde etmek için kullanılan bilimsel bir işlem olup, pek çok çalışmanın sonuçlarını sistematik olarak birleştirir. Standford Üniversitesi'nde uygun çalışmalar alınarak (146 bağımsız sonuç) yapılan istatistik bir meta-analiz işlemi sonucunda Maharishi'nin Transandantal Meditasyon Programının endişenin azalması yönündeki etkisinin tüm diğer Meditasyon teknikleri ve progresif kas gevşetme de dahil tüm diğer gevşetme tekniklerinden çok daha fazla olduğu görülmüştür. Analiz, bu pozitif sonuçların deneğin beklentisi, araştırıcının taraflı yaklaşımı veya araştırmanın düzenleniş şeklinden bağımsız olduğunu göstermiştir


Alan Bağımsızlığı ile yaşanan deneyimi içselleştirme ve yapılaştırma yeteneğinin, bilişsel açıklığın, zihnin daha düzenli olmasının, belleğin gelişmesinin, yaratıcı ifadenin ve daha tutarlı bir iç referans sisteminin artması arasında karşılıklı bir ilişki görülmüştür.

--------------------------------------------------------------------------------
TM öğretilen üniversite öğrencileri 2 haftalık süre içerisinde, hızla söylenen tanıdık harf dizilerinin tanınmasını içeren algılama ve kısa dönemli anımsama testi performanslarında önemli gelişmeler kaydetmiştir.

alıntıdır...

  Alıntı ile Cevapla