Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-11-2007, 02:13 AM   #5 (permalink)
Neptün
Moderator
 
Neptün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 1,110
Tesekkür: 8,580
1,263 Mesajinıza toplam 4,348 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Neptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to beholdNeptün is a splendid one to behold
Standart Ynt: Dişçi fobisi utangaçlıktanmış

Alıntı:
hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı
Dişçi fobisi utangaçlıktanmış
Diş doktorunun koltuğuna oturmak çoğu kişiyi korkutur. Diş doktoruna gidenler de sonra hep 'Dişçi mi? Bir daha asla!' der. Alman Diş Tedavisi Fobisi Kurumu Derneği (DGZP) dişçi fobisi olanların utangaç olduklarını, diş hekimlerine karşı güvenlerinin bulunmadığını ve karışık diş hasarlarına sahip olduklarını belirledi.

Almanya'da 5 milyon kişide bu fobinin olması üzerine harekete geçen dernek, bu fobinin titreme ve terleme nöbetlerine bile yol açtığını açıkladı. Üç seanslık bir yöntemle bu fobilere son veren dernek üyesi diş hekimleri, genel anestezi altında hiç ağrı yaşatmadan pırıl pırıl dişlere sahip olabileceğinizi belirtiyor.

Siz de, dişlerinizin aslında tedavi edilmesi gerektiğini biliyorsanız ve ağrılar veya dişlerinizin kötü görünümü bunu size her defasında hatırlatıyorsa; diş hekimiyle olan randevunuzu daha fazla ertelemeyin. Çünkü diş sorunları yaşam kalitenizi de etkiler.
Geçen hafta diş doktoruna gittim ve dişçi fobim oldugunu anladım. Daha önceleri ruyamda hep dişime bir şey olmuş, kırılmış, bozulmuş olarak görürdüm. Doktorda, doktor dişimi yaparken, bütün vücudum titir titir titriyordu. Çok berbat bir şey. Hatırlamak bile istemiyorum. Çok korkuyorum.
Hm, evet utangaç bir insanım
__________________
Kendimi seviyor ve onaylıyorum.
Neptün isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla