Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-11-2007, 06:45 PM   #2 (permalink)
keops
Moderator
Abdullah Canıtez
 
keops - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Mesajlar: 401
Tesekkür: 154
290 Mesajinıza toplam 2,351 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
keops is a glorious beacon of lightkeops is a glorious beacon of lightkeops is a glorious beacon of lightkeops is a glorious beacon of lightkeops is a glorious beacon of lightkeops is a glorious beacon of light
Standart Ynt: ERKEĞİN KUTSAL KİTABI(kitaptan örnek sayfalar)

Sayfa: 82-85

Bir Piliç Testinin yapısına bir bakalım. Bu testlerin çoğu şu şekilde yapılandırılır: Bir şey, davranış ya da hareket X, Y anlamına gelir.
Bu nedenle, “Piliç seni yargılıyor”, “Beni tavlamaya mı çalışıyorsun?” testi şu anlama gelir: “Onunla konuşuyor olmanız” onun aptal mantığına göre onu tavlamaya çalıştığınız anlamına gelir.
Şimdi de bazı yeniden yapılandırmalara bakalım.
Yeniden yapılandırma:
Bunu kadınlar üzerinde uygulamanın iki harika yolu vardır. İlki, davranışı ona farklı bir anlam yükleyerek yeniden yapılandırmaktır. Birkaç örneğe bakalım.
Unutmayın; yukarıda bahsettiğim gibi “piliç seni yargılıyor” testi “Beni tavlamaya mı çalışıyorsun?” demektir.
Davranışı yeniden yapılandırarak bunu nasıl değiştirebiliriz?
Şöyle söyleyerek:
"Aslında sosyal biriyim. Ancak tatlım seni tavlamaya çalışmakla beni suçlaman senden hoşlanmamı sağlayamaz. Kendin olmaya çalış, bu daha iyi olur… Ancak yine de beni yatağa atabileceğini düşünme… Yüklü bir banka hesabın yoksa tabi."
Kahretsin...bu cümle çok iyiydi  Bir sürü harika şey yaptık. Onu içine aldığımız sistemin farkına vardınız mı? Önce bizimle konuşma tarzını değiştirdik; “onu tavlamaya çalışmamızı” “sosyal olmamızla” çevirdik. Sonra onun bu suçlamasının altında ondan hoşlanmamızı istediği anlamını çıkardık. Daha da ileri giderek, bizi yatağa atmak istiyorsa daha sıkı çalışması gerektiğini söyledik.
Çocuklar, bu etkileşimde, bizim ÖDÜL olduğumuz sistemin içine kadını sokmuş olduk.
Biliyorum ki içinizden bazılarının sezgileri bu satırların arasında başka şeyler olduğunu söylüyor: “Piliç testlerini yeniden yapılandırmak tehlikeli görünüyor. Çünkü ben kadınların endişelerini ve ilgilerini dinleyen ya da önemseyen biriyim. Dahası, bu tarz davranmak samimiyete son verebilir; daha da kötüsü onunla olan şansımı tamamen kaybedebilirim.” diyorsunuz.
Güvenin bana, söylediklerimin çoğu sezgisel gibi görünmese bile, fark etmez: Sezgi zannettiğiniz ama size küçükken anneniz (yani bir kadın) tarafından öğretilen ve şu ana kadar uygulayıpta doğru düzgün bir başarı elde edemediğiniz bu tarz anlayışlı ve iyi adam oyununu bırakın. Bu işe yaramayan rolü yukarıda yazdığım kaygılardan dolayı yapıyorsanız.
İçinizdeki çocuk, her şeyi batırmaktan, kadının sizden hoşlanmamasından korkuyorsa, o zaman bir muhtaç gibi görünecek ya da kıç öpen biri olarak algılanacaksınız. Bu cidden kötü bir şey, tabi seks hayatınızın porno siteleriyle sınırlı olması canınızı sıkmazsa.
Öğrendiğiniz, eski ve işe yaramayan bu iyi ve anlayışlı adam rolünü bırakmadan değişim sağlayamazsınız. Aynı şeyleri yaparak farklı bir sonuç alamazsınız. Evin içine girip sonra tekrar dışarı çıkmak isteyen sinekleri bilirsiniz. Gidip kafalarını cama vururlar ve geri çekilip tekrar gidip cama vururlar taki yeni bir yol bulana kadar. Şimdiye kadar ilişkilerinizde hep aynı işe yaramayan kalıpları deneyip durdunuz, yani kafanızı tekrar tekrar cama vurup durdunuz. Artık yeni bir yol bulup dışarı çıkma zamanı. Bu kitapta öğrendiklerinizi uygulayın, oluşan farka inanamayacaksınız.

Bu sistemlerin neden bu kadar güçlü olduğunu ve ne etki bıraktığını anladınız değil mi? Hala anlamadıysanız, sistemler üzerine olan bölümleri tekrar okumanız gerekir.
Çünkü yazdığım satırların ezberlenmesini değil, alt yapısını anlamanızı ve kendi materyallerinizi oluşturmanızı istiyorum. Bu kitap kadınların içsel doğasını, bilinçaltı kalıplarını, kendilerini yansıtış şekillerini ve erkeklerle olan iletişimlerinde kullandıkları yöntemleri anlatmaktadır. Bu sayede sistemi temelden öğrenip anlayacak ve bunun üstüne istediğiniz iletişim yapısını güçlü bir şekilde kurabileceksiniz. Bu kitapta ezberlemeniz gereken bilgiler değil, anlamanız gereken sistemler en kapsamlı ve işe yarar şekliyle size aktarılmaktadır.


Sayfa: 98-99

Yaklaşma ve Uzaklaşma Kaygısı

Mantıken reddetmenin hiçbir zararı yoktur. Ancak duygusal açıdan reddetmek cezalandırıcı bir deneyim olabilir. Bunu anlamak için tasarlandığımız antik çağa ait bir ortama bakalım.
Bir kabile grubunda, doğurma çağında olan az sayıda kadın olacaktır. Bir erkek birine yaklaştığında, reddedilme riskini göze alır. Ve reddedildiği takdirde bunu bütün kadınlar bilir. Bu durum, erkeğin kadınların gözündeki değerini yitirmesine ve hatta hiçbir kadının onu eş olarak seçmemesine neden olacaktır. Bu, ön-seçim olarak adlandırılır. Kadınlar seçimleri konusunda sosyal onaylamayı arar. Ön-seçimden geçmiş bir erkek bir kadına talip olduğunda çok daha çekici olacaktır. Aynı ölçüde reddedilmiş olanın da çekiciliği o oranda azalacaktır.
Yaklaşma kaygısı ile ilgili bir başka faktör de kadının bir başkası tarafından elde edilmiş olma olasılığıdır. Bu da kadına yaklaşan herhangi bir erkeğin gerçek, fiziksel tehlikede olması demektir.
Bu ve bunun gibi nedenlerden ötürü erkekler doğal olarak kadına yaklaşma kaygısı duyar. Mantıken tabi ki modern toplum bu sorunların hakkından gelir. Reddedilirsem eğer, o mekanın başka bir bölümüne geçebilirim ya da o mekanı tamamen terk edebilirim. O insanları muhtemelen bir daha asla görmeyeceğimdir. Ama duygularım bunu bilmiyor. Duygularım benim için en iyisini yapmaya çalışıyor.
Peki, reddedilmeyi nasıl göz ardı edebilirsiniz?
Yanıt: Göz ardı edemezsiniz. Bu, incinmeyi göz ardı etmenin çözümü değil. Daha doğrusu, çözüm incinebilir olduğunuzu, reddedilmeyi kabul etmektir. Deneyimleyerek neyin iyi, neyin kötü olduğunu görün. Birçok yaklaşma kaygısı, reddedilme olasılığını düşünmekten kaynaklanır, onu gerçekten yaşamaktan değil. Her gece beş - on kez uyguladığınız setlerden birkaçını kaybetmek size büyük bir kayıp gibi görünmez.

Ve unutmayın ki; gerçekten yaşama fırsatını değerlendirmezseniz, Doğa gözünüzün yaşına bakmaksızın genlerinizi dünya üzerinden silecektir.

Sayfa: 168

Bilinçsiz üreme gündemi

İnsanlar genellikle bir şeyler içmek, kaynaşmak, dans etmek, alışveriş yapmak ya da bir şeyler yemek için halkın arasına karışır. Birkaçı dışarıda olma amacının bir eş aramak olduğunu bilir. Geri kalan çoğunluk gizli bir üreme gündemine sahip olduklarının bilincinde değildir. Kadınların çoğu bu toplulukların başa musallat olan hoş adamlarla dolu olduğunu bilir. Ancak yine de birçoğu duygusal devrelerinin onları aktif bir şekilde sosyalleşmeye zorladığının, “sadece dansa gitmek” gibi, gizli üreme gündemine sahip olduklarının farkında değildir. Bu, mantığa bürümenin harika bir örneğidir.



Sayfa: 247-249

Tekli Grup
Hedef yalnız mı?

En basiti budur ancak her an arkadaşlarının gelecek olma tehlikesi vardır. Aslında tüm olası senaryo tipleri her an değişebilir. Bu durum kesinti olarak bilinir. Böyle bir durumda yaklaşımınızı değiştirecek kadar dinamik olmalısınız.
Tekli senaryonun engeli yoktur.
Ona doğrudan yaklaşırsınız. Oradadır. Göz kontağı kurmayı beklemeyin, çok muhtaç gibi görünmenize neden olur. Sadece ona yaklaşın. Başını kaldırıp size baktığında gözlerine bakın ve gülümseyin.
Bu kızı uzaktan görmüşseniz ve tek olduğuna karar verdiyseniz, sizi fark etmesi için bir süre olduğunuz yerde bekleyin ve hemen ona doğru harekete geçin ya da hiç beklemeden yanına gidin. ANCAK: Göz kontağı kurmayın yoksa başarısız olursunuz. Göz kontağını ona yaklaşmak için kullanabileceğinizi düşünün. Ona doğru bir şekilde yaklaşmadıysanız (3 Saniye Kuralı) durumu kaçırırsınız. Onu elde etmek yine de mümkünken, zarar kontrol modunda olursunuz.
Gerçekte hiçbir şey mükemmel değildir. Ancak kızın sizi fark ettiği anla sizin ona yaklaştığınız an arasındaki zamanı en aza indirmek istersiniz. Gülümseyin ve harekete geçin. Sizi memnun edecek herhangi bir açılış cümlesi kurun. Unutmayın ki, ona doğrudan gitseniz bile bu bir gösterge gidişi’dir, yalvarma gidişi değil. Onu merak ettiniz ve daha fazlasını öğrenmekle ilgilisiniz. Açılış cümlesi geleneksel bir cümle ile sahte zaman sınırlaması içererek dikkat çekici olabilir.

İkili Gruplar
Hedef bir başka kızla mı beraber?

Arkadaşı engel olarak belirleyin.
Kız yalnız değilse ona doğrudan gitmeyin. Daha az çekici olan arkadaşı can sıkıcı bir koruyucu melek görevini üstlenerek onu geri çekecektir çünkü.
Önce engeli kazanmalısınız. Bu nedenle hedefle göz kontağı kurmayabilirsiniz. Hedef sizinle konuşmaya başladığında ona hemen sataşabilir ve tekrar engele geri dönebilirsiniz. Bunu yapmak engeli güldürecektir. Ve de hedefin utanmasına sebep olacaktır.
Bağlayacak bir aksesuar kullanarak hedefi bağlayın. Engelle konuşmaya devam edin; ta ki hedef sataşmalarınızdan dolayı imajını kurtarmaya çabalayana kadar. Şimdi sizin peşinize düşecektir. Ona tekrar sataşın. Sonra dikkatinizi verin. Engele arkadaşıyla konuşmanın bir sakıncasının olup olmadığını sorun. Çünkü engel sizden hoşlanmaya başlamıştır ve evet diyecektir. (Ya da “Sanırım.”)
Engele çok fazla zaman ayırmayın. Beş ila sekiz dakika genellikle yeterlidir. Ona çok fazla zaman ayırırsanız, hedef engelin sizden gerçekten hoşlandığına inanıp sizi yalnız bırakmaya çalışacaktır. Engelin sizden hoşlandığını görmeden önce dikkatinizi hedefe yönlendirdiğinizi netleştirin. Sadece oyun alanındaki zaman bunu düzgün bir şekilde yapmanız için size kalibrasyon(ince ayar) verecektir.
Sonunda, hedefe iltifat ederek ondaki bir şeyden hoşlandığınızı belli edin. Ancak kişisel özelliğini övün, fiziksel görünümünü değil. İyi bir örnek “İyi bir lider olduğunu söyleyebilirim. Bahse girerim arkadaşlarının arasında lider olan sensin. Bunu severim.”

Sayfa: 375

Tebrikler!

Erkeğin Kutsal Kitabını bitirdiniz. Baştan Çıkartma Sanatı’nın sunması gereken en iyi bilgilerle, taktiklerle, stratejilerle donanmış oldunuz.
Sorumluluğunu aldığımız bu işi gerçekten iyi yaptığımıza inanıyoruz. Bundan sonrası size kalmış durumda. Uygulama sahanızı genişleterek. Bu kitaptan öğrendiğiniz yöntemleri sıklıkla tekrarlayarak bir Baştan Çıkartma Ustası olmanız gayet kolaylaşacaktır.

keops isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla