Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-08-2007, 03:17 PM   #7 (permalink)
hayalayaz
Guest
 
Mesajlar: n/a
Standart Ynt: Uzaktan Reiki İnisiye Olur mu?


Alıntı:
REİKİ’NİN ÇEŞİTLERİ OLUR MU?







Son zamanlarda artık sayısını bile unuttuğumuz, birbirinden farkını anlayamadığımız onlarca Reiki çeşidi duyuyoruz. İnsanlar bir meditasyon ya da rüya anında yeni bir enerji sistemine inisiye olduklarını söyleyip, bu tekniğe bir isim bulup, bir de sonuna Reiki eklentisi yapınca, yeni bir Reiki çeşidi daha türemiş oluyor.
bu sorunun ve yorumun cevabını aynı kitabın 38. sayfasında yazılmış olan bayan takanın yorumundan alalım.

REİKİ? REİKİ NEDİR?
"Reiki evrensel yaşam enerjisi anlamına gelmektedir.Bu bir din değildir" Ve sözlerine ekliyor:"bana bu açıklama yapılmıştır:"Burada bizi çevreleyen büyük bir mekan vardır,yani evren. Bunun içinde sonsuz ve muazzam bir enerji potansiyeli mevcuttur.Bu evrenseldir.Bunun asli kaynağı yaradan'dır...Bu enerji Güneşten,Ay'dan veya yıldızlardan gelebilir. Bilim henüz ilgili kanıt ve açıklamalarda bulamamıştır.S öz konusu olan sınırsız bir güçtür. bu, bitkilerin büyümesini,kuşların uçmasını sağlayan enerji kaynağıdır...bir insanın ağrıları veya problemleri olduğunda bu enerjiden alabilir. Bu ruhsal bir kaynaktır,tekrar canlandıran ve düzenleyen büyük gücün DALGA BOYUDUR"...bayan takata bunun ardında kendi sözleriyle ilave ediyor"Bu doğadır. bu tanrının arayışta olan çocuklarının hizmetine sunduğu güçtür. Japoncada buna Reiki derler..

son zamanlarda duyduğumuz reiki çeşitleri insanların aynı dr usui'nin yöntemini kullanarak ulaştıkları bilgiler ve enerji frekanslarıdır..bunların hepsi reiki diye adlandırdığımız frekans değildir..ancak reiki kelime anlamı olarak EVRENSEL YAŞAM ENERJİSİ DEMEK OLDUĞU İÇİN ...VE DİĞER ENERJİLERDE AYNI REİKİ DİYE ADLANDIRDIĞIMIZ FREKANS GİBİ EVRENSEL OLDUKLARI İÇİN sonlarına REİKİ TAKISINI ALARAK ADLANDIRILIYORLAR..karuna reiki, yani karuna evrensel yaşam enerjisi...imera reiki, yani imera evrensel yaşam enerjisi vs gibi tabiiki hepsi aynı frekans değildir..

Alıntı:
REİKİ’NİN ÇEŞİTLERİ OLUR MU?

Son zamanlarda artık sayısını bile unuttuğumuz, birbirinden farkını anlayamadığımız onlarca Reiki çeşidi duyuyoruz. İnsanlar bir meditasyon ya da rüya anında yeni bir enerji sistemine inisiye olduklarını söyleyip, bu tekniğe bir isim bulup, bir de sonuna Reiki eklentisi yapınca, yeni bir Reiki çeşidi daha türemiş oluyor.
neden olmasın? yaradan evreni bu kadar çeşitlilikle donatmışken şifa enerjini nede aynı çeşitlilikte yaratmış olmasın?
insanların uykuda,veya rüyasında yeni bir enerji sistemine uyumlandığını söylemek..de nedemek oluyor...bu enerji frekanslarına uyumlandığını ve kanal olduklarını söyleyen kişiler dünyanın ciddiyetine inandığı üstadlardır..ve haytlarını bu işie adayarak geçiriyorlar.. yoğun meditasyonlarla ve çalışmalarla hayat sürüyorlar...dr usuinin 21 günlük meditasyon sonrasında aydınlanmaya ulaştığına inanıyoruzda..bu insanlara neden inanmıyoruz..o zaman hepsini reddedelim..( kimin,nasıl kanal olduğu konusunda dikkatli olma fikrine katılırım ama bunu bunlarmı becerek tarzındaki yargılama ancak insanın kendisini aynalamasıdır..)

Alıntı:
Peki neden bu yöntemlere ihtiyaç duyuluyor?

Bence en önemli neden, insanların Reiki’yi tam olarak anlayamamış olmaları... Reiki, bütünsel şifa getiren, her zaman bütünün hayrına çalışan bir sistemdir. Öğrenmesi ve uygulaması çok kolaydır, iyileşme sürecinin insan hayatını zora sokmadan, yumuşak adımlarla tamamlanmasına yardımcı olur. Konsantrasyon ya da meditatif haller içinde olmayı gerektirmez. Böylesine bir sistemin bu denli kolay uygulanabilir oluşu insanlardaki gizem açlığını doyurmuyor olmalı ki, bir takım farklı tekniklerle, ölçüsünün ne olduğu belli olmayan eklentilerle, sayıları belki de 40’a varan sembollerle bu teknikleri “zenginleştirme” ihtiyacı doğuyor.
Kimin reikiyi ne kadar anladığı ve kullandığı tartışmaya açık bir konudur..enerjiler kişinin önüne maddi ve manevi her yönden almaya hazır oldukları zaman çıkarlar..reiki dediğimiz sistem gerçekten uygulanması kolaydır..sonradan japonyadan gelen ek bilgiler ışığında reiki verirken sadece ellerimizi koyup kaldırarak yapılandan biraz daha fazla içe dönmek gerektiğini öğrensekte...elleri koyduğumuz zaman akar çektiğimiz zaman bloke olur akmaz çünkü şuurlu bir enerjidir...sayısı 40 varan sembollerle kullanılan enerjiler içimize sinmiyorsa uyumlanmayız...kullanmayız olur biter...fakat bu enerjileri başarıyla kullanan ve memnunluk verici neticeler deneyimleyen insanlarıda dinlemek lazımdır diye düşünüyorum..reikinin yeteri kadar gizemli olmadığını kim söylüyorsa reikiyle kendisi doğru dürüst çalışmamıştır..diye düşünüyorum..

Alıntı:
Reiki çeşitlerinin artmasındaki çok önemli başka bir neden de, bilgisiz ve deneyimsiz eğitmenlerin verdiği eğitimler... Kısacık sürelerde, belki bir öğle tatilinde, belki bir kahve içimi süresinde yaptıkları inisiyasyonla kişileri eğittiklerini zanneden, 2. aşamaya getirdikleri öğrencilerinin Reiki’nin en temel uygulamalarını bilmediklerinin farkında bile olmayan eğitmenler var ne yazık ki... Bu eğitimlere katılan kişiler gerekli ve doğru bilgiyi alamadıkları, en temel uygulamaları bile öğrenemedikleri için Reiki’yle birlikte yürüyemiyorlar, Reiki’yi hayatlarına sokamıyorlar maalesef. Bunun sonucunda “Reiki bana yetmiyor” diyerek farklı arayışlar başlıyor...
15 - 20 yıllık spiritüel hayatımda hem seminer başına 100-200 dolar isteyip hemde öğrencisini öğle tatilinde veya kahve molasında uyumlayacak kadar şuursuz bir öğretmen görmedim...hemde bu parayı verip bununla yetinecek kadar enayi bir öğrenci..eğitmenlerin temel bilgileri bile vermedikleri doğrudur..çünkü bayan takata ekolü yaptıkları iki günlük seminerlerde sadece bayan takatanın amerikan halkına reikiyi kabul ettirebilmek için uydurduğu yalanları kısa kesip...gerçekten öğrencinin ihtiyacı olan bilgileri vermiyorlar..ayrıca bu işin pazarının yaratıldığıda,23-25 yaşındaki çocukların 5-6 ay içinde öğretmenliğe inisiye olduğuda..ama şunu eklemedende geçemeyeceğim...gençlere tamamen haksızlık etmemek için...ben reiki 1. dereceye inisiye olduğum gün aramızda..benden çok önce inisiye olmuş 10 yaşında çocukta vardı...gelişimini reikiyle sürdüren gençleri bu konudan uzak tutarak söylüyorum..sözüm genç veya yaşlı 3-5 ay içinde öğretmen olan kişileredir..

Alıntı:
Bu konuda eğitmenlerin aralarındaki “yarış” da büyük bir etken... Adının yanında yazan kalabalık ünvanların kişiye birşey eklemeyeceğini biliyor olmaları umulan eğitmenler daha fazla ünvan sahibi olma çabalarını sürdürüyorlar ne yazık ki... Hem de etiketlerimizin, bağımlılıklarımızın bizi ne kadar tökezleteceğini bile bile(!)...
Elbette ticari kaygıları unutmamak gerek... Her yeni enerji sistemi, yeni bir eğitim programı demek birçoğu için... Bu eğitimlere olan talepler, bilgi eksikliği nedeniyle aradığını bulamayan insanlar tarafından geliyor.
eğitmenlerin aralarında sürdürdükleri bir yarış olduğu gerçeğine maalesef katılmamak mümkün değil..ancak bu yarış için kartvizitteki ünvanların çoğaltıldığına katılmıyorum..karviziti epeeeeyce kalabalık birisi olarak..duruişiti,duru görü,yeteneklerimin bile var olduğunu çok az kişi bilir...etiketlerimin beni tökezlettiğini, bu ünvanlara bağımlılık ürettiğimi de kimse iddia edemez..insanlar bilgiyi alır hemen kullanmasalar bile kullanacakları zaman o bilgi onların biraz daha ilerlemesine yardımcı olur...bunu reikiyi alıp hiç kullanmayan insannlarda gözlemlemekte mümkün...uyumlandıkları andan itibaren hiç kullanmasalar bile,hayatlarının bir döneminde gelişmek istediklerinde kullanacakları bilgi ellerinde hazır..ne güzel...ayrıca öğretmen talebesine hayat yolunda eşlik ederken tek kaynak bilgisinin dışındada başka bilgilerle donatabiliyorsa buna kimin itirazı olabilir...öğrenilen ve paylaşılan bilginin kişileri özgürleştirdiği inancındayım...

Alıntı:
Nedenler çoğaltılabilir, sonuçta insanlığın doğasında var olan arayışı sonucu onlarca sayıda enerji sistemi, Reiki çeşidi ortaya çıkıyor. Ancak bu sistemlerin adı ne olursa olsun, sonuna ne kadar Reiki takısı eklenirse eklensin, bunların hiçbiri Reiki’nin “kendisi” değil... Bir tekniğe X Reiki, Y Reiki denmesi, onu Reiki’nin bir parçası, bir biçimi, bir yöntemi, gelişmiş bir hali vs. yapmıyor... Bu enerjilerin hepsine inisiye olan kişi Reiki’yi daha iyi biliyor ya da uyguluyor demek te değil... Ayrıca, bu kadar çeşitli enerji nereden geliyor, bu enerjilere inisiye olmak ne kadar doğru, ne kadar güvenli, o da ayrı bir yazı konusu...
diğer enrji frekanslarının, reiki diye adlandırdığımız frekans olduğunu kimse iddia etmiyor zaten..sayın tuğba yazan bu yazıyı döktürmeden önce doğru dürüst araştırma yapsaydı bu kadar gülünç duruma düşmezdi...atmış işkembei kübradan...her bir sistemi anlatan yazının başında bu sistemin bildiğimiz reiki frekansı olmadığı o kadar açoık ve net bir şekilde ifade edilirki herkes anlar..bu enerjilere inisiye olmak kişinin kendi özgür iradesiyle vereceği bir karardır..uymlanmaya cesareti olmayan kişilere korkularını kendi içlerinde yaşama hakkı verir..korku senaryoları üreterek siz aptalsınız..bakın ben sizin yerinizede düşündüm diyerek korkularını egosuyla maskeleme hakkını vermez. ayrıca bu kadar reiki,reiki diye bildiğimiz frekans nereden geliyorsa oradan geliyor,tabiiki yaradanın sınırsız kaynağından..
  Alıntı ile Cevapla